Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 12:49 - Улични наблюдения
Автор: iim Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1108 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Улични наблюдения 

Гледам разни тридесетинагодишни поостарели младежи с невръстни момиченца подръка, които са издялани сякаш само за няколко действия, свързани със стръвното задоволяване на физиологичните си потребности. Първите особености, които забелязвам, са напомпаните със съмнителни вещества техни фигури - тениските не успяват да удържат провисналите им телеса и надутите като балони тлъсти ръчища. Самките не отстъпват по нищо на кривокраките примати - циците им са извадени наполовина и, подобно лицата, са намазани с обилно количество фондьотен. По този начин потвърждават готовността си за навлизане в размножителен период, при тях - целогодишно. В цялата тази работа има нещо, което ме тревожи и то е именно завръщането към атавистичния, животински начин на живот, замаскиран и допълнително извращаван от неутолимата страст към материалното. Проблемът, изглежда, не може да бъде разрешен, той не бива разпознаван и дори умишлено бива подлаган на грижи, тъй че да се разраства и да задуши наченките на мисъл във всяка не толкова изпразнена от разсъдък глава. Не бива да ме учудват промените в ценностния свят, човечеството поначало е осъдено да измре от ръцете на събратята си и малцина изключителни личности са успявали да го изтръгнат от проклятието му. Ето, политическата клика има интерес да управлява отявлено кретеноидна паплач и я отглежда. От просто по-просто. Същата тази върхушка не ще да признае последствията от информационната супа, с която попари много покълващи умове. Юлиан Вучков споменава за няколко тревожни тенденции и даде показателен пример, та да съзрем що се случва най-редовно при нас, младите. Ще цитирам по памет: "Учителката споменава Гогол и веднага скача да я апострофира ученик с думите: "К"ъв е тоя Гого?", непосредствено след което прозвучава и изцепката: "За Гугъл става дума!". Из престъпните среди изпъплиха безброй отрепки, нарасна и публично проявяваната жестокост към деца и животни. Това е безумието на българския народ! Само по себе си невежеството не прави впечатление на средния българин - та нали и интелигенцията ни е малобройна и в голямата си част негодна!? 

Въпреки това, засега не съм напълно обезверен. Много усилия ми струва привличането и на минимална мислеща аудитория, защото не давам направо мисълта си, а текстовете ми изискват малко по-задълбочен размисъл. Макар да употребявам умерен и не твърде сложен език, установявам постресаваща речева бедност у една сериозна част от познатите си. Не мога да не призная, характерът ми е тежък, с мене често се общува трудно, защото съм много взискателен към изразността на събеседниците си. Ако не можеш да говориш, то и няма как да кажеш нещо. Другото са нечленоразделни звуци и паралингвистични сигнали, които са много бедни на съдържание, като употребяващите ги се нуждаят от едва десетина думи, с които да казват: "Искам да ям", "Искам да сера" и "Искам да чукам", като рядко се отклоняват от посочените три дейности. Консуматори и никога създатели на нещо градивно, биха могли да изкарват прехраната си с побоища или заемането на синекурна длъжност, натикана им в ръчичките от някой благосклонен чичо или отегчен баща. И с това престъпно поведение се парадира. В публичното пространство много се говори за чалгата, за профанизиращия и ефект и аз съм съгласен; тя е опасен урод. Неизменно популярна през последните 25 години, тя е негативно явление, което благоприятства допълнителното опростачването на нацията ни и предполага следващото поколения да бъде напълно и необратимо белязано с клеймото на чалга културата, която е пространна и не се ограничава единствено в сферата на псевдомузикалните и недоносчета, а и в отношенията между отделните индивиди. Ако ми е позволено да дам пример, нейна разновидност и проявление е меркантилността. Далеч съм от мисълта да изпадам в панически фанатизъм и да отрека материалното и плътското - това би било също толкова ужасяваща възможност, защото крайното, неумереното следване на каквато и да е представа или идеология се превръща в кръвожаден звяр, добие ли твърде много мощ и превърне ли се в господар на света. Не, както трябва да се яде, така и трябва да се чете. Сексът (още Фройд го казва и няма да споря с него) е както средство за продължаване на рода, така и общуване, но много и вече досадно стана синоним на удоволствие, което взе връх над всяка различаваща се от него насока. Загубили сме аналитичните си способности и разчитаме на смлятата, преглътната и след това повърната представа за свят и ценности, способна да задоволи склонния към лентяйство и тъпоумие човек. Хвърлена ни е помията от всяка по-силна държава и с някаква плашеща последователност отбираме най-гнусните храчки и ги консумираме като деликатес, та чак се тупаме в гърдите. 
Споменах; не съм обезверен. Вървим към удобното и вече належащо решение за неосъзнатата ни и точно заради това отвращаваща низост. Това е самоунищожението - от самото възникване на човечеството се избиваме, а днес имаме и нужните за това оръжия. Господ има съвест и заличава грешките си. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kunkata - Господ има съвест и заличава гре...
28.04.2015 13:08
Господ има съвест и заличава грешките си, но не веднага. Чака нашата реакция(отношение).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iim
Категория: Изкуство
Прочетен: 29154
Постинги: 21
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031